Actief in het bos

Uitlaten is meer dan alleen wandelen!
Bent u ook vastgeroest in uw standaard rondje lopen met de hond? Even de pootjes strekken in het bos, de hond kan dan lekker even rennen. Eigenaren zijn vaak in gedachten verzonken over het werk, de kinderen, enz. De hond zal na de boswandeling wel moe zijn, maar alleen lichamelijk en niet geestelijk. Uw hond heeft echter naast lichamelijk inspanning, ook geestelijke uitdaging nodig.
En dat doet hij het liefste met U! Samen denken, samen werken, samen beleven. U zult versteld staan van de vaardigheden van uw hond. U zult verrast zijn over het effect van samenwerken. U krijgt inzicht in wat uw hond nodig heeft!

Tijdens de workshop krijgt u tips, ideeën en leert u gebruik te maken van de dingen die u in de natuur tegenkomt. De zintuigen van uw hond zullen aan het werk gezet worden. U gaat samen aan de slag, hierdoor wordt de onderlinge band versterkt en ervaart u hoe leuk het is om er echt samen op uit te gaan.

Tijdens de workshop wordt er rekening gehouden met de fysieke mogelijkheden van zowel hond als baas en met de persoonlijke zones van de honden. Ook wordt u bewust gemaakt van de signalen die uw hond uitzendt tijdens de wandeling, tijdens de bezigheden, maar ook m.b.t. de andere honden. Zo leert u uw hond nog beter kennen en begrijpen.

Datum: nog nader te bepalen
Duur: ongeveer 2 uur
Kosten: € 35,00 per combinatie, 1 persoon met 1 hond

Zorg voor

  • Water in bidon voor hond en baas;
  • Beloningsvoertjes voor de hond;
  • Favoriet speeltje (geen piep) van de hond;
  • Goede schoenen;
  • Makkelijk zittende kleding;
  • Check de buienradar en neem eventueel regenkleding mee.

Belangrijke voorwaarden

  • Je hond draagt een tuig of gewone (niet slippende) halsband;
  • Een loopse teef kan helaas even niet mee doen.

Kan uw hond niet goed met andere honden overweg of heeft u een andere reden dan kan “Actief in het bos” ook gegeven worden als privéles.
Hondenschool Fun & Learn maakt deel uit van Actief met InZicht.